i Ålesund 22.-24.august 2019

Ålesund /

At Den Norske Matfestivalen er lokalisert i Ålesund er ikke bare tilfeldig.  
 
Byens geografiske beliggenhet er historisk sett en unik møteplass mellom fiskeri og landbruk. Byen er derfor en spektakulær utstillingsplass for norsk mat, også i et internasjonalt perspektiv.
 
Kystbyen er en av verdens største eksporthavner for klippfisk og har en fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk og reker.
 
Ålesund er en nydelig by med sin sæpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og fantasifulle ornamenter på husfasadene. Arkitekturen i sentrum er resultatet av den katastrofale bybrannen i 1904, da hele sentrum brant ned til grunnen.
Arkitektene som deltok i gjenoppbyggingen var unge og norske og inspirert av datidens moderne byggestil i tillegg til nasjonale og nasjonalromantiske impulser.
 
Husene danner en nydelig ramme rundt Den Norske Matfestivalens lokalisering langs kaia. Byen har i dag et bredt utvalg av spisesteder - alt fra eksklusive fiskerestauranter i stilfulle lokaler, til små  og koselige kaféer de verneverdige jugendstilhusene. 
 
Ålesund by har de siste årene fått et særdeles bredt og god festival- og kulturliv som sørger for byliv både sent og tidlig gjennom hele året.  
 
I bykjerne finner du også et rikt utvalg av nisjebutikker samt to kjøpesentre: Kremmergaarden og Ålesund Storsenter. 
 
Vi håper du tar turen til Ålesund og velger du slutten av august så får du også oppleve Matfestivalen!
 
 
  
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no