i Ålesund 24.-26.august 2017

Ålesund /

At Den Norske Matfestivalen er lokalisert i Ålesund er ikke bare tilfeldigheter. Byen er stor nok til å romme festivalen, samtidig som den er liten nok til at festivalen fyller byen. Byens geografiske beliggenhet er også historisk sett en unik møteplass mellom fiskeri og landbruk. Byen er en spektakulær utstillingsplass for norsk mat, også i et internasjonalt perspektiv. Kystbyen er en av verdens største eksporthavner for klippfisk og har en fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk og reker.
 
Ålesund er en nydelig by med sin sæpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og fantasifulle ornamenter på husfasadene. Arkitekturen i sentrum er resultatet av den katastrofale bybrannen i 1904, da hele sentrum brant ned til grunnen. Arkitektene som deltok i gjenoppbyggingen var unge og norske og inspirert av datidens moderne byggestil i tillegg til nasjonale og nasjonalromantiske impulser. Den danner en nydelig ramme rundt Den Norske Matfestivalens lokalisering langs kaia, men det er også mulig å få seg en matbit ellers i året i disse flotte omgivelsene. Byen har et bredt utvalg av spisesteder - alt fra eksklusive fiskerestauranter i stilfulle lokaler, til små  og koselige kaféer i et av de verneverdige jugendstilhusene. Eller nyt en førsteklasses kaffe på en uterestaurant med utsikt over Brosundet. Ta turen til byfjellet Aksla og Fjellstua - belønningen er en panoramautsikt du sent vil glemme!
 
Les mer om Ålesund & Sunnmøre her.


 
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no