i Ålesund 22.-24.august 2019

Barnas egen Matfestival /

Barnes egen arena blir stadig bedre. Matglade barn er enda gladere barn, tenker vi! Se mer om det som skal skje.

Under årets matfestival er små og større barn velkommen til vår arena på p-lokket på St. Olavsplass. Her får man både koke, smake og lære om maten og hvor den kommer fra. På Barnas Matfestival i Ålesund får man også treffe de søte dyrene fra Hakallegaarden som har fått seg eget «festivalfjøs». 


Blir stadig bedre
 

-Dette er tredje året hvor vi inviterer barn og unge til en helt egen arena under matfestivalen, sier festivalsjef Terje Devold som bekrefter at dette er et tilbud som stadig blir bedre. 


-Vi ble svært overrasket da til og med klasser fra videregående skoler booket seg tid i vår «Fiskekakefabrikk» som arrangeres i samarbeid med Klippfiskakademiet. Det er tydelig at der trengtes inspirasjon til hybelmaten. Totalt ble det gjennom fjorårets festival produsert 3000 fiskekaker og der var ikke så mye som en smule igjen da vi pakket ned, sier han. 


På Barnas Matfestival er der to ulike undervisningstelt der skoler og barnehager kan booke plass. Det er Havets Skattkiste og Fiskekakefabrikken. -Begge deler er helt gratis, men man må sende mail med påmelding til mette@klippfiskakademiet.no for å sikre seg plass på dagtid. Om ettermiddagen er tilbudet åpent for alle som ønsker å delta, forklarer Devold. 


Egen arena er viktig 
 

Prosjektleder for Barnas Matfestival Trine Klemetsen har vært med siden oppstarten for to år siden. 


-Det å ha en egen arena for de minste er helt klart et viktig satsningsområde. Samtidig har vi ikke mer plass enn vi har, så det er viktig at vi får til gode tilbud som fungerer sømløst før man eventuelt finner på så mye mer. Å skape en fin tumleplass med plass til både lek og læring er litt av målet for å skape ekstra glede for våre minste besøkende.


-Her skal det ikke være hektisk. Heller et sted som gir rom for en pust i bakken. Her kan man kjøre runder på traktorer fra Felleskjøpet, smake grove vafler fra TINE Ålesund, lage sin egen middag eller kose med dyrene fra Hakallegarden, sier hun. 


Tilknyttet Matfestivalen, men helt nede ved sjøen vil der også skje spennende saker og ting for familiene. 


-Når bankskøyta klapper til kai på lørdag er det med skumle pirater om bord. Vel, de er kanskje ikke så skumle, men tullete, DET er de hvertfall, sier Klemetsen om det som skal skje i regi av Aalesunds Museum. 


Barnas Matfestival følger åpningstidene til Matfestivalen. 


En spesiell takk til sponsorer og samarbeidspartnere:

Sparebanken Møre, Fylkesmannens landbruksavdeling, TINE Ålesund og Felleskjøpet. 
 
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no