i Ålesund 23.-25.august 2018

Invitasjon til barnehager og skoler /

Under årets Matfestival har vi satt av torsdag og fredag til grupper og klasser som vil lære seg å lage god mat. Tilbudet er helt gratis, men krever påmelding!
Under årets Matfestival har vi satt av torsdag og fredag til grupper og klasser som vil lære seg å lage god mat. Tilbudet er helt gratis, men krever påmelding!

Vi gleder oss til mat og morro for matmonser når vi åpner fagteltene «Havets Skattkiste» og «Fiskekakefabrikken» kl. 11.00-15.00 både torsdag og fredag. 

-Vi er opptatt av at «Barnas Matfestival» skal være en god og ikke-kommersiell arena for de små. Derfor øker vi også satsingen i fagteltene der våre minste besøkende skal få boltre seg i gode smaker når de lærer seg å lage både fiskemiddag i folie og fiskekake fra bunnen av, forteller festivalsjef Terje Devold, som legger til at det er første mann til mølla. 

-Utenom periodene som vi har «låst» til barnehager og skoler, vil teltene være åpen for alle som besøker festivalen. I fjor stekte vel Klippfiskakademiet rundt 3000 fiskekaker, noe som viser at god mat går unna, ler han. 

Påmelding

Ønsker din skoleklasse eller barnehage å besøke matfestivalen og benytte seg av tilbudet om gratis mat og undervisning sender dere en mail til: mette@klippfiskakademiet.no 

Barnas Matfestival

Selve arenaen til barnas egen Matfestival finner du på p-lokket på St. Olavsplass hvor der også vil være en rekke andre aktiviteter torsdag til og med lørdag kl. 11.00-18.00. 

-Vi får besøk av den flotte «Hakallegaarden», her blir egen burgerbar, trøtraktorer og ikke minst har vi hørt rykter om at bankskøyta legger til kai med sjørøvere om bord. Vi er veldig spente på hva de kan om mat, sier han lurt. 

Sponsorer Barnas Matfestival:

Nærings-og fiskeridepartementet
Sparebanken Møre
Felleskjøpet 
Nortura/Tine/bama
Over 3000 små fiskekaker forsvant i gapet på små matmonser under fjorårets matfestival i Ålesund sentrum.  
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no