i Ålesund 22.-24.august 2019

Utvalgte restauranter og eventer (2017) /

Mange av byens restauranter og aktører har jobbet svært godt med menyen for årets festival. Her ser du hva du kan være med på samt informasjon og lenker til reservasjon og kjøp av billetter.
Akevitt-aften
«Norske akevitters venner Sunnmøre» inviterer til en akevittopplevelse utenom det vanlige på Klippfiskakademiet fredag 25. august kl 18.00.
Et samarbeidsprosjekt mellom Nav Sunnmøre, Klippfiskakademiet, Ona og Finnøy Havstuer, Brattvåg Fjordhotell og Stranda Hotell.Særdeles god mat og dryss av faglig innhold. Totalpris pr person kr 895,-

Ålesund Ølfestival 
Vår egen festival i festivalen har vært utsolgt hvert eneste år. Denne gangen flytter vi inn i Korsatunnellen for å gi bedre rom til både publikum og utstillere. Vi har med oss over 16 bryggerier og 8 hjemmebryggerier som alle har med seg flere ølsorter du kan bli bedre kjent med. Tilsammen snakker vi om over 100-150 ulike brygg som publikum får smake på fredag og lørdag. 

Pop-up på Scandic Parken
Scandic Parken er klar med eksklusiv "pop-up restaurant" i 9. etasje fredag og lørdag.Kvelden starter med en frisk aperitiff etterfulgt av en utsøkt 7-retters meny, komponert av assisterende kjøkkensjef Ragnar-André Grønbech. Med på kjøpet får du en fantastisk utsikt over Ålesund by! Ta kontakt med restaurantsjef Bente Knotten for bordbestilling.
Tlf: 70 13 22 87 / e-post: bente@parkenhotel.no

En smak av Ålesund
Årets nysatsing! Gå ikke glipp av en helaften med god mat, underholdning og opplevelser når Bypatrioten med samarbeidspartnere serverer «En smak av Ålesund» på Teaterfabrikken i Ålesund. Her har man skreddersydd en helt spesiell og leken opplevelse -kun for denne kvelden! Festbuffet, dessert og underholdning. 
Dørene åpner kl. 20.00. Billett kr. 595,- inkluderer mat, nattmat og underholdning.

Åge Folkestad til Fjellstua
Fredag kveld inviterer Fjellstua til en tre retters opplevelse med besøk av ålesunder og vinprodusent Åge Folkestad.Den kjente ålesunderen Age Folkestad som produserer vin i Spania, også kjent med den "blå" vinen, kommer på besøk til Fjellstua. Påmelding eller mer informasjon: fjellstua@fjellstua.no
NB: Bindende påmelding og betaling ved ankomst.

Champagnelunsj
Lørdag under matfestivalen inviterer Klippfiskakedemiet til sin populære champagnelunsj. Bare champagne er champagne, men der finnes mange gode etterligninger. Vinentusiast Øyvind Tveit fra Vinconsult AS tar deg med på ei reise i boblevinens verden, der man smaker på ekte champagne ved siden av andre musserande viner som prosecco, cava og cremant. Hva er egentlig forskjellen? Er champagne alltid bedre enn andre bobleviner? Smak og lær! 
Billetter kr 595,- 

Winemaker´s dinner
Fredag og lørdag kan du oppleve winemaker’s dinner i regi av Vino Piemonte på Kulinarisk Spiskammer og Kabb.
Fredag 25. august (Lørdag 26. august: UTSOLGT) Barolo-produsenten Lorenzo Olivero, fra vinhuset Olivero Mario (www.oliveromario.com), Piemonte, Italia, kommer til Ålesund under Matfestivalen 2017. Lorenzo har fått veldig gode tilbakemeldinger på sine viner og du får nå muligheten til å bli bedre kjent med han og hans viner. Lorenzo blir vinmaker for Vino Piemonte AS (www.vinopiemonte.no) sin Barolo-vinmark i Monforte d’Alba, den første norskeide Barolo-vinmark noensinne.
Kl. 19:00 Kulinarisk Spiskammer (påmelding inntil 50 personer) Kr. 995 per pers. for 4 retter og 5 viner
Påmelding til: post@vinopiemonte.no  
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no