i Ålesund 22.-24.august 2019

Lag fiskemat på Barnas Matfestival  /

Monica Skotte Tønnesen Devold er også i år prosjektleder for "Havets skattkiste" og inviterer alle byens barn til å komme innom teltet for å lage fiskemat på arenaen vi har skapt for de minste.
"Havets skattkiste" er en videreføring av konseptet Fiskesprell der barn og unge får lære om fisk og fiskemat. Dette har vært et fast innslag under Matfestivalen i Ålesund, og fjorårets utvidelse av tilbudet sånn at enda flere får være med blir selvsagt videreført i år.

Eget dukketeater som tar for seg fordelene med å spise fisk og gønnsaker, sanger og selvplukk av ingredienser, er bare noe av det barna får være med på om de melder seg på det som er et helt gratis tilbud for våre minste besøkende.
 
-Vi vet at barn som får være med på å velge ut maten og gjerne lage til, i langt større grad tør å smake på nye ting. Fisk er jo kjempegodt, og man kan lage mye god mat som også barn foretrekker,  sier Monica som gleder seg til tre hele dager med kokkelering for de minste. 
 
Først på dagen prioriteres inviterte barnehager og etter klokken 14.00 lager vi drop-in. For at dette skal gå opp, så er det max 20 barn pr. pulje og det blir fortløpende påmelding ved teltet inne på "Barnas Matfestival. 
 
Barnas Matfestival holder åpen torsdag og fredag fra 11.00-18.00. Lørdag 11.00-17.00.Det er viktig at barn får kunnskap om mat og fiskemat tidlig. Det er et viktig fokusområde for oss i Matfestivalen.
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no