i Ålesund 23.-25.august 2018

Høy kvalitet på utstillere /

Fjorårets matfestival gav mange gode tilbakemeldinger og erfaringer, men også noen klare opplevelser av mer negativ karakter. Mange – både utstillere og besøkende – reagerte på at det ble for mange like tilbud, særlig med asiatisk grillmat. Det medførte at vi for årets festival har tatt et mye fastere grep om hvilke produkter og tilbydere som får plass i festivalen.
Resultatet av det arbeidet har ført til betraktelig heving av både kvalitet og variasjon på årets utstillere, sier festivalsjef Terje Devold etter at søknadsfristen om utstillerplass nå har gått ut.
 
-Vi fikk rett og sett tilbakemeldinger på at vi hadde for mange like stander, og vi har tatt det til etterretning. Da vi i år satte oss ned for å finne «nerven» i festivalen var vi raskt enige om å ta ett klart grep; det skal handle om mat, og ikke om alt det andre. Mat som fag, som opplevelse og som levebrød. Standene og våre samarbeidspartnere må gjenspeile dette. 
 
-I år måtte alle søke om standplass, noe som har gitt oss muligheten til å se på det totale tilbudet før vi gav grønt lys til utstillere. På den måten har vi sikret en bredere og mer variert deltakelse. Så langt har dette ført til at vi for første gang har avvist 10-15 utstillere og samtidig klart å øke antallet deltakere totalt. Den listen vi nå sitter med gir oss en vesentlig større bredde i utvalg samt jamnere og høyere kvalitet på de produktene som presenteres, sier Devold.
 
I tillegg har Matfestivalen i Ålesund spisset budskapet ved å dele inn hele festivalområdet i bestemte arenaer og soner, noe arrangøren er sikker på vil gi en betydelig bedre opplevelse for de besøkende.
 
-Vi har nå passert 50 godkjente utstillere, noe som er godt over de foregående årene, sier Devold. 


Terje Devold og Lasse Søgnebotten på befaring på det som blir årets festivalarena midt i sentrum.  
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no