i Ålesund 23.-25.august 2018

Kårer Sunnmøres beste kake! (2016) /

-Det er jo ingen som kan kaker som vi kan her på Sunnmøre, slår festivalsjef Terje Devold fast og inviterer til storslått Sunnmørsk kakebord lørdag under årets festival. Han innrømmer fort at det ikke er han som skal stå for kakebakingen. Det er det nemlig publikum som skal. -Dette blir en konkurranse for oss glade amatører! Har du lyst å være med finner du konkurransevilkårene her.
Denne konkurransen er åpen for alle hjemmebakere og en egen jury vil kåre både den fineste og den beste kaken.
 
-Vi har dermed kåring i to ulike kategorier, som gir rom for det aller meste. Både lek med smak og pynt. -Det er jo ikke alltid sånn at den fineste kaken smaker best, eller omvendt, sier Trine Klemetsen som gleder seg til å se hva som vil bli tryllet frem. 

-Kaker er jo noe vi bruker som fast innslag når vi markerer livets mange faser, og som ligger dypt i våre tradisjoner. Jeg håper at vi får se et helt unikt mangfold i festivalteltet denne dagen, sier hun.
 
Konkurranseregler
Konkurransen er åpen for alle hjemmebakere (ikke profesjonelle bakere eller konditorer).Det konkurreres i to klasser;

Smak og konsistens
Utseende

Alle innleverte bidrag bedømmes i begge klasser. Juryering foretas av jury bestående av tre personer med ulik bakgrunn der juryleder er fagutdannet konditor. 

Påmelding foretas ved å sende e-post til oss på post@matfestivalen.no merket «Kakekonkurranse» innen utløpet av torsdag 25 august. I påmeldingen oppgis;

Navn og kontaktopplysninger deltaker (epost og mobilnummer)
Navn på kake(r) som vil bli innlevert
Hver deltaker kan delta med inntil to kaker
Innlevering av kaker for juryering skjer mellom kl 10:00 og  kl 11:00 lørdag 27. august i Festivalteltet på taket av Sankten     
               
Ved kaken skal det ligge en kort beskrivelse som angir navn på kaken
Kakefat, tiner, esker o.l. som benyttes ved innlevering må tydelig merkes med eiers navn og hentes samme dag innen kl 15:00

Innleverte kaker vil bli utstilt i Festivalteltet i perioden kl. 11:00-13:00 uten angivelse av bakers navn (nummererte)

Juryen smaker og bedømmer innleverte kaker i løpet av utstillingsperioden
Baker – eller representant for baker – skal være tilstede ved offentliggjøring av juryens avgjørelse kl 13:00

Innleverte kaker returneres ikke, men serveres gratis til deltakere/besøkende på Matfestivalen fra slutt premiering og til det er tomt. 

Vi gleder oss! 


 
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no