i Ålesund 23.-25.august 2018

Hakallegarden til Barnas Matfestival /

Da begynner vår arena for de minste å ta form, og vi er veldig glade for at menneskene og dyrene fra sjarmerende Hakallegarden har valgt å legge turen til Ålesund og årets matfestival.

-Hakallegarden er jo verdens fineste aktivitetsgård, og vi er veldig glade for at de velger å ta med seg både dyrene og sveletakka oppover til oss og matfestivalen, sier prosjektleder Trine Klemetsen som sammen med festivalsjef Terje Devold er i full gang med  å tegne opp kartene og telle meter for at det hele skal gå opp når festivalen setter i gang 24. august. 


-Det å få jobbe frem en helt egen arena for de små er noe jeg virkelig brenner for, sier prosjektleder Trine Klemetsen som selv er mamma til to i målgruppen. -Ja, det er klart jeg har jo fordelen av å ha et ekspertpanel lett tilgjengelig, men samtidig er det noe med det å gjøre byen tilgjengelig for barna. De skal tross alt vokse opp her, og jeg synes det er veldig viktig at neste generasjon får oppleve et spennende bysentrum. Det gjelder også hverdagene, men ikke minst gjelder det  når vi skal lage til fest som vi skal nå under Barnas Matfestival. 


Ny arena


Barnas Matfestival er en ny arena under Den Norske Matfestivalen og festivalsjef Terje Devold synes det er spennende å tilføre festivalen nye vinklinger ettersom den tross alt har holdt på i snart 30 år. 


-Vi starter forsiktig, men ser helt klart potensialet av å styrke vår innsats rettet mot barn og foreldre. Mat er en jo en viktig del av hele vårt liv, og ikke minst gjelder det i vår oppvekst. Det å lage en arena der man får lov til å både lage og smake, på et tidlig tidspunkt, håper vi kan være med på å inspirere til matglede. Vi bor i et område der vi ha fisk i havet, sau på markene og bær i skogen. Det er klart vi skal være med på å løfte det frem, sier han. 


Aktiviteter


Havets skattkiste som tidligere har vært forbeholdt barnehager, og da på bestilling, vil i år bli gjort tilgjengelig for alle. 


-Vi ønsker at alle som kommer innom Barnas Matfestival skal få ta del i matgleden og opplevelsen. Da må man jo få lage maten selv. Det vil de nå få, og i storteltet blir det fisk som står i fokus, sier Klemetsen som også kan legge til at de også arbeider med å få til et eget område der små og store kan lære mer om turmat. 


-Folk på Sunnmøre er jo veldig glade i å gå på tur, korte som lange, og vi håper å kunne lære vekk noen enkle tips til god og sunn mat som man kan ta med i sekken og tilberede på bålet. Kanskje vil man også få litt tips og prøve seg på kjekke utendørsaktiviteter? 


-Vi jobber med flere konsepter som går på mat og barn, noen får vi vist frem i år, og andre må på grunn av utvikling få ligge over til neste runde, men vi er helt sikre på at Barnas Matfestival vil bli en viktig arena for Matfestivalen videre. 
 
Barnas Matfestival er gjort mulig gjennom gode bidrag fra Sjømatrådet, Stiftelsen Kjell Holm, Sparebanken Møre og Fylkesmannen i Møre og Romsdal. 


 
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no