i Ålesund 22.-24.august 2019

Ny arena for barnefamilier /

På årets Matfestival i Ålesund skal det bli ekstra mye moro for de minste. Egen prosjektleder er tatt inn for å etablere og ha ansvar for årets nyskaping; Barnas Matfestival.
Sunnmørsposten hadde 14 mars-16 dette intervjuet med Matfestivalen;
 
– Vi forsøker hele tida å tenke nytt og utvikle matfestivalen i Ålesund. I år skal vi satse spesielt på barna, sier festivalsjef Terje Devold.
 

Bypatrioten

Festivalledelsen har i år fått med seg Bypatrioten og Trine Klemetsen på laget. Klemetsen er ansatt i en prosjektstilling der hun blant annet skal ha et spesielt ansvar for barnas matfestival.

– Festivalen går den siste uka i august, så det er fortsatt god tid til å utvikle ideer, sier Trine Klemetsen: – Men vi kan vel røpe såpass som at det ligger an til å få en bondegård i byen med dyr og alt som hører til. Vi er i god dialog med bondelaget om disse planene.

 

På de siste festivalene har Sjømatrådets «Havets Skattkiste» vært et populært innslag. Her har byens barnehagebarn blitt invitert til å lage fiskeretter på grillen.

– Her kommer vi til å fordoble kapasiteten slik at det ikke skal være nødvendig å melde seg på  på forhånd, forteller Devold.
 

Dagfestival

Det skal i det hele tatt legges opp til større aktivitet i forbindelse med årets matfestival, men fortsatt skal det handle om mat.

– Vi strammer nok enda mer til her, sier Terje Devold: – Vi har hyret inn Trine og Bypatrioten for å skape flere opplevelser, men på selve festivalområdet er det på dagtid det skjer.
– På kveldstid håper vi å få byens serveringsbedrifter med på laget, sier Trine Klemetsen: 
– Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger fra den kanten, men nå skal vi gå i dialog med dem for å se om vi kan finne på noe under matfestivalen. Meninga er at de skal få anledning til å boltre seg litt.
 

Ølfestival

Ålesund ølfestival ble sjøsatt på festivalen i fjor, og det ble så vellykket at det kommer til å bli et fast innslag framover.

– Nå er det slik at bryggeriene ringer oss for å få være med og ikke omvendt, smiler Devold. 
 

70 16 34 35
post@matfestivalen.no