i Ålesund 23.-25.august 2018

Matlaging for barn og unge /

Barnas Matfestival skal jo også handle om mat, og ingenting smaker bedre enn maten man selv får være med på å lage. Akkurat det skal de få lov til når vi åpner "Havets Skattkiste".
Når barn og unge får være med på å komponere sine egne retter, spiser de både fisk og grønnsaker uten å mukke. Det er dette konseptet et godt eksempel på. 

Havets skattkiste 
Havets skattkammer er et kostholdsprosjekt som er eid og utarbeidet av blant annet Norges Sjømatråd hvor de små får lage egne grillpakker fylt med fisk og sunt tilbehør. 
 
Malin Strand med sine gode medhjelpere har ansvaret for teltet og de gleder seg til å ta i mot ivrige, små kokker fra byens vår.
 
Malin får god hjelp av Solveig Fagermo til å pynte og lage til kulissene til et minidukketeater, der det vil fremføres ei forestilling. 
 
Tidligere har dette kun vært forbeholdt barnehager, men i år dobler vi kapasiteten sånn at flest mulig får muligheten til å oppleve dette.
 
Havets Skattkiste finner du inne på området til Barnas Matfestival på taket av Sankten parkering, og er åpent for inviterte barnehager på hverdager mellom 11:00 og 15:00 og alle barn (og foreldre) daglig fra 15:00 til 18:00 samt på lørdag fra 11:00 til 17:00.
 
For mer info og oppskrifter, se www.fiskesprell.no og www.godfisk.no70 16 34 35
post@matfestivalen.no