Takker av etter seks givende år
Folk flest /
 

Takker av etter seks givende år

Den 30. matfestivalen i rekka blir igjen arrangert i sentrum av Ålesund i 2014. For en festivalsjef som brenner for et aktivt bysentrum, er  Les mer...
Fornøyd med årets matfestival
Folk flest /
 

Fornøyd med årets matfestival

-Vi anslår at det daglig har vært 4-5.000 mennesker innom festivalarenaen. Det er mer enn jeg turde å forvente, med tanke på at vi flytta f  Les mer...
Sjarmerte seg til seier
Folk flest /
 

Sjarmerte seg til seier

Signe Stunden stakk av med seieren i bakekonkurransen "Hele Ålesund baker". Med sin uimotståelige sjarme, ekstra dusj parfyme og en sviskes  Les mer...
-E lika fisk!
Folk flest /
 

-E lika fisk!

Hvis 1. klasse ved Emblem skole er representativ for resten av den oppvoksende slekt, lover det godt for framtida til fiskerinæringa. Flest  Les mer...
Norgesmestere i jubelrus
Fagfolk /
 

Norgesmestere i jubelrus

Etter å ha forberedt seg og konkurrert under intense NM-dager, var det deilig å slippe ut følelsene under banketten på Rica Parken Hotel. S  Les mer...
Tok klippfiskgullet
Fagfolk /
 

Tok klippfiskgullet

Mads André Hansen stakk av med førsteplassen i NM i klippfisk fredag. Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen delte ut premie og godor  Les mer...
Hedra for økologisk satsing
Fagfolk /
 

Hedra for økologisk satsing

Norganic er kåra til Årets leverandør av økologiske produkt 2013. Sandnes-bedrifta har over flere år satsa på salg av økologiske varer, og   Les mer...
Smaksopplevelser i kø
Folk flest /
 

Smaksopplevelser i kø

Også torsdagen har det vært godt med besøk på festivalen. Mange jublende publikummere støtta opp om NM-deltakerne i kokkekunst og servitørf  Les mer...
Bakekonkurranse med lokalkjendiser
Folk flest /
 

Bakekonkurranse med lokalkjendiser

Fire kjente fjes konkurrerer om å lage den beste matfestivalkaka i "Hele Ålesund baker" lørdag. Ingen av dem er spesielt gode til å bake, m  Les mer...
Folksomt på festivalåpning
Folk flest /
 

Folksomt på festivalåpning

Over 1000 ungdommer fra hele fylket og mange andre besøkende skapte den rette stemninga under åpninga av den 29. matfestivalen i Ålesund.   Les mer...
Dekker opp langbord i "Kaffedralen"
Folk flest /
 

Dekker opp langbord i "Kaffedralen"

Så mange har lyst til å være med på Jacus kurs torsdag, at de flytter likså godt hele arrangementet til det nye kaffebrenneriet i Parkgata.  Les mer...
Øl med et hint av chilli
Folk flest /
 

Øl med et hint av chilli

Hos Marcus på Maki bar kan du smake på øl du ikke har prøvd før. Torsdag til lørdag byr ølentuasiasten på et knippe norske og importerte øl  Les mer...
Demonstrerer stor danseglede
Folk flest /
 

Demonstrerer stor danseglede

Vi er så heldige å få besøk av instruktører og elever fra Danseskolen i Ålesund. Torsdag kan du se de dyktige danserne i hallen.   Les mer...
Hils på Hakalle-dyra
Folk flest /
 

Hils på Hakalle-dyra

Flere av de sosiale og sjarmerende dyra fra Hakallegarden tar seg en bytur under matfestivalen, for å hilse på barna.   Les mer...
Matlaging for barn og unge
Folk flest /
 

Matlaging for barn og unge

Populære Fiskesprell og nyutvikla Wrap it up, er begge konsept utarbeida for å få barn og ungdom til å bli glad i å lage og spise sjømat.   Les mer...
Gode råd om sjømat
Folk flest /
 

Gode råd om sjømat

I samarbeid med lokale leverandører inviterer Klippfiskakademiet til sjømatstand og kokketeater i mathallen hele uka.   Les mer...
Lær bakehemmeligheter
Folk flest /
 

Lær bakehemmeligheter

Mandel & Melis deler raust av sine hemmeligheter om hvordan lage velsmakende brød som kan imponere middagsselskapet.   Les mer...
Er vi for stinne til å bry oss?
Folk flest /
 

Er vi for stinne til å bry oss?

Møre og Romsdal bondelag byr på politikerdebatt, musikk og skråblikk på bondenæringa under matfestivalen fredag 23. august.   Les mer...
Servitørfinalistene klare til NM
Fagfolk /
 

Servitørfinalistene klare til NM

Transjering og flambering, serviettbretting og service, holdning og effektivitet. Det er mange kunnskapskrav som blir satt til en virkelig   Les mer...
Klippfiskfinalister
Fagfolk /
 

Klippfiskfinalister

Tre finalister konkurrerer om å bli norgesmester i klippfisk fredag 23. august. De må overbevise dommerpanelet med to klippfiskretter og en  Les mer...
Leverandør til NM i klippfisk
Fagfolk /
 

Leverandør til NM i klippfisk

Klippfiskbedrifta Jakob & Johan Dybvik AS er hovedsponsor av årets NM i klippfisk 23. august.   Les mer...
Ekte matglede i avisformat
Folk flest /
 

Ekte matglede i avisformat

Bli bedre kjent med flere av deltakerne og få oversikt over hvilke aktiviteter du kan være med på under Den Norske Matfestivalen. Vi feirer  Les mer...
Lokalmatrestaurant med kortreiste godbiter
Folk flest /
 

Lokalmatrestaurant med kortreiste godbiter

Lokalmatambassadør Nils-Henning Nesje og dyktige medhjelpere serverer kortreiste retter og drikke i Bondens markeds lokalmatrestaurant i ma  Les mer...
Bondens marked
Folk flest /
 

Bondens marked

Bondens marked Sunnmøre byr på mange utstillere og restaurant med gode retter basert på kortreiste, heimelaga produkt.   Les mer...
Mangfold på matarenaen
Folk flest /
 

Mangfold på matarenaen

Ei rekke spennende utstillere sørger for at mathallen blir fylt av gode smaker og dufter hele festivaluka.   Les mer...
Utstillere innenfor storhusholdning
Fagfolk /
 

Utstillere innenfor storhusholdning

50 utstillere utgjør Storhusholdningsmessen i Sparebanken Møre Arena onsdag 21. og torsdag 22. august.   Les mer...
Stig på matbussen!
Folk flest /
 

Stig på matbussen!

Hver time fra turistinformasjonen kan du hoppe på gratis buss til Sparebanken Møre Arena.   Les mer...
Konferanse om matkultur
Folk flest /
 

Konferanse om matkultur

Hvordan bruke lokal mat og framheve norsk matkultur i større grad? Det er temaet for konferansen "Matkultur og reiseliv", som går av stabel  Les mer...
Ny vri på havets festbord
Folk flest /
 

Ny vri på havets festbord

I år blir det en helt ny vri på det tradisjonsrike Havets festbord. På første festivaldag inviterer 62ºNORD og Makis kokker til sjømatfestb  Les mer...
Program for Pelagisk dag
Fagfolk /
 

Program for Pelagisk dag

Det ligger an til høy temperatur og sterke meningsutvekslinger under Pelagisk dag i Ålesund. Programmet byr på flust av kunnskapsrike fored  Les mer...
Program for den matglade
Folk flest /
 

Program for den matglade

Er du glad i god mat og drikke, og liker å prøve ut og lære nye ting, er det bare å glede seg til årets matfestival. Vi håper du finner noe  Les mer...
Inspirasjonsdag om økologisk mat
Fagfolk /
 

Inspirasjonsdag om økologisk mat

Kokken Øyvind Hjelle kommer til Ålesund for å inspirere til økt bruk av god, økologisk mat uten at budsjettet blir sprengt.   Les mer...
Klare til NM i kokkekunst
Fagfolk /
 

Klare til NM i kokkekunst

12 finalister er tatt ut til å vise sine kunster i Norgesmesterskapet i kokkekunst i sunnmørsbyen 21. og 22. august.   Les mer...
Leverandør av økologiske produkt
Fagfolk /
 

Leverandør av økologiske produkt

Tida er inne for å finne "Årets leverandør av økologiske produkt" for 2013. Vi inviterer publikum til å komme med forslag på gode kandidate  Les mer...
Håper på over 50 utstillere
Fagfolk /
 

Håper på over 50 utstillere

Et bredt spekter av leverandører kommer til Ålesund 21. og 22. august for å stille ut produkta sine under Storhusholdningsmessen. Dette er   Les mer...
Program for Dagligvaredagen
Fagfolk /
 

Program for Dagligvaredagen

Dagligvaredagen blir arrangert for 20. gang. Hit kommer framtidsforsker Carsten Beck, for å se inn i spåkula og dra opp linjene for hvordan  Les mer...
En bugnende mathall
Folk flest /
 

En bugnende mathall

21. til 24. august blir Sparebanken Møre Arena omgjort til en eneste stor mathall. Matfestivalsjef Erling Østrem ser fram til fire dager me  Les mer...
God plass for utstillere
Fagfolk /
 

God plass for utstillere

Den Norske Matfestivalen i Ålesund trekker til seg tusenvis av matglade hvert år. I år er det ekstra god plass og fasiliteter for utstiller  Les mer...
Storhusholdningsmesse
Fagfolk /
 

Storhusholdningsmesse

I forbindelse med Den Norske Matfestivalen blir det arrangert storhusholdningsmesse i Sparebanken Møre Arena 21. til 22. august. Det presti  Les mer...
Gled dere til august 2013
Folk flest /
 

Gled dere til august 2013

Den Norske Matfestivalen arrangeres for 29. gang i tidsrommet 21. - 25. august! Planleggingen er godt i gang, og vi kommer til å slippe nyh  Les mer...
Om akkreditering av presse
Fagfolk /
 

Om akkreditering av presse

Alt som skjer under Den Norske Matfestivalen i Ålesund er åpent for pressen. For at vi skal ha ei oversikt over hvem som kommer, ønsker vi   Les mer...
 

70 15 76 25
post@matfestivalen.no